• 72,075 Antrian
  • yogi

  • Katagori

  • Arsip

  • Tulisan Pinunjul

  • Random Ayat

  • Jadual Adzan

  • Google PageRank Checker Powered by  MyPagerank.Net SEO Stats powered by MyPagerank.Net
  • free counters

  • Tepak Pa Macan

  • MĂ©takeun

Rebo nyunda


TOSFL (Test of Sundanese as Foreign Language) 😃

Ujian basa sunda pokok bahan tipe-tipe labuh

1) Labuh keur lempang ku sabab kakait ku akar tatangkalan:

  1. titajong
  2. tikudawet
  3. tikojot
  4. tikait

2) keur lempang di imah panggung, labuh ku sabab suku asup kana liang diantara lantai kayu:

  1. tikusruk
  2. tigorobas
  3. tiporos
  4. tigurawil

3) keur leumpang bari malaweng, terus ditajong kana batu, lengit  kasaimbangan 2-3 lengkah labuh:

  1. titotolonjong
  2. tijongjolong
  3. tikunclung
  4. tigejlig

4) Tukang beas keur ngangkut beas tapi karung na teh bolong saetik nu nyabakeun aya beas nu kaluar tina karung, disebut 
.

  1. ngaburusut
  2. ngaborolo
  3. merelek
  4. ngecla

5) Keur mentas walungan make hambatan dina awi, ditengah-tengah sabab ku leeur terus labuh :

  1. tikosewad
  2. tiseureuleu
  3. tisoledat
  4. tigorobas

 

6) Budak letik keur ulin dibalong, labuh ka balong kusabab rewas digonggong anjing disebut:

  1. tigejebur
  2. tigujubar
  3. tikunclung
  4. tilelep

7) labuh keur teterekelan dinu tangkal, tapi masih sempet ngarawel dahan, disebut:

  1. tigurawil
  2. titeundeut
  3. tijurahroh
  4. tibuburanjat

8) Di saku aya keleci. Tapi sakuna teh bolong, kalecina kaluar hiji-hiji nepi kabeak,  disebut:

  1. ngaburusut
  2. ngaborolo
  3. muruluk
  4. murag

9) keur lempang di galeungan sawah, terus labuh ka sawah kusabab didorong ku babaturan, disebut:

  1. tikucuprak
  2. tikoceprak
  3. tigebrus
  4. tikusruk
  5. Mun anjeun pusing  ngajawabna, disebut:
  6. lieur
  7. rieut
  8. jangar
  9. nyeri sirah

Mangga dijawab. Anu leres 90% orang Sunda tulen. 70-80% masih diaku orang sunda, 50-60% cenah orang Sunda, 30-40% orang Sunda kw, diluar eta orang Sunda gadungan.

Kantunkeun Balesan

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Robih )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Robih )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Robih )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Robih )

Connecting to %s

%d bloggers like this: