• 72,011 Antrian
  • yogi

  • Katagori

  • Arsip

  • Tulisan Pinunjul

  • Random Ayat

  • Jadual Adzan

  • Google PageRank Checker Powered by  MyPagerank.Net SEO Stats powered by MyPagerank.Net
  • free counters

  • Tepak Pa Macan

  • Métakeun

Mapag Bandung 200 Taun


Bandung Dua Ratus Taun

Bandung Beuki Heurin ku Tangtung

hdr_pemerintah

Harita Dalem R.A.A Wiranata kusumah II, diparentah ku ‘Mas Galak’ Deandeles sangkan kota Bandung anu harita pernahna di Krapyak Dayeuh Kolot, dipindahkeun ka Beulah kaler ngadeukeutan jalan pos anu keur dijieun ngembat ti Anyer ka Panarukan. Eta gelar Mas Galak teh pamere urang Sumedang. Cenah basa keur nugar jalan lebah Cadas Pangeran telengesna Marshalk Deandeles ka ra’yat teh tembong pisan, teu kaop tembong melencing langsung digantung dina tangkal waru doyong.

Sabda Dalem ngiker-ngiker pitempateun, nya tanggal 25 September 1810, dayeuh Bandung diboyong ti Krapyak ka Kota Bandung ayeuna.

Ari salira urang mana, ti iraha nganjrek di Bandung ?

Pituin atawa mukimin ?

Tah ka dulur-dulur anu nganjrek di Bandung, atawa nu tos ngencar ti Bandung, dina mapag dua ratus taun kota Bandung. Dina Mangle nguaran anu bade nyerat perkara Bandung. Pasti salira kagungan panghareupan, kawaas, panineungan, kahanjakal, sareng rupi-rupi kereteg ngeunaan Bandung boh alamna, padumukna, pamarentahna sareng rupi-rupi hal anu patali jeung kota Bandung ti baheula dugi ka ayeuna.

Mangga kintunkeun seratan salira ka Redaksi boh kana E-mail : majalahmangle@yahoo.co.id boh ngalangkungan pos, atawa pairan dina blog ieu.

Mangga diantos!

Kantunkeun Balesan

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Robih )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Robih )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Robih )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Robih )

Connecting to %s

%d bloggers like this: