• 72,075 Antrian
  • yogi

  • Katagori

  • Arsip

  • Tulisan Pinunjul

  • Random Ayat

  • Jadual Adzan

  • Google PageRank Checker Powered by  MyPagerank.Net SEO Stats powered by MyPagerank.Net
  • free counters

  • Tepak Pa Macan

  • Métakeun

Pangalaman nyaéta guru pangalusna


Lamun Padagang Tahu “Ngisep” Ganja…
Pangalaman nyaéta guru pangalusna. Rule of thumb éta henteu ngan lumaku dina hal positif, tapi ogé négatif. Dina hal positif, meureun masih aya kasempetan ngabenerkeun diri. Tapi, dina hal négatif bisa asup panjara. Kawas dialaman Sus landian Us (25) sarta As (36). Kadua padagang di Pasar Cicadas, Dayeuh Bandung ieu, katangkep alatankurang boga pangalamandina bisnis ganja. Caritana dimimitian ku katewakna Us di Pasar Cicadas, Saptu (1/8) beurang. Manéhna ditéwak sanggeus kanyahoan miceun hiji paket leutik ganja. “Kuring wayah éta keur jualan tahu. Bari jualan, kuring iseng ngisep ganja. Ujug-ujug aya pulisi. Enya, kuring sieun. Langsung waé ganja éta kuring piceun ka kolong méja dagangan, “ceuk Us di Mapolsekta Babakan Ciparay, Dayeuh Bandung, Senén (3/8).

Sawatara padagang anu manggihan ganja éta ngalapor ka pulisi. Pulisi ogé ngaringkus Us di Pasar Cicadas. Dumasar kana caritaan Us, barang éta ditampana ti As, buruh tukang daging Pasar Cicadas. Manéhna meulina Rp. 50.000,- pér paket leutik. “Kuring mah iseng waé. Gogoda eta mah Kang. Sami gogodana mun dibere parawan,” cenahna.
Sedengkeun As, di tewak sapoé ti harita di imahna di wewengkon Cicadas. As sempet boga niat mawa lumpat diri ka luar dayeuh. “Waktu kuring nyaho Us ditéwak pulisi, kuring jadi geumpeur. Kuring sempet niat lumpat ka luar dayeuh, “pokna di Mapolsekta Babakan Ciparay. Tapi, niatna teu nepi alatan dua hal nyaéta henteu boga duit sarta bingung kudu kabur ka mana. “Kuring naék angkot ti Kosambi ka Alun-alun. Di ditu kuring bingung dék ka mana. Terus kuring balik deui ka Kosambi, alatan sieun ketangkep, kuring indit deui ka Alun-alun. Kitu waé bolak-balik opat kali. Tapi pamustunganana balik ka imah. Kuring bingung.” cenahna.

Bener waé. Pulisi pamustunganana ngaringkus As di imahna, tanpa ngalakonan lalawanan. Kiwari, dua palaku “amatir” nunyalahgunakeun narkoba éta ngaringkuk di pangbérokan anu sarua. Maranéhanana baris “berduet”, sahenteuna nepi ka sababaraha taun kahareup, alatan ngarémpak pasal 78 UU RI No. 22/1997 ngeunaan ngabogaan sarta ngajualbelikeun Narkotika, jeung anceman hukumanana maksimal 12 taun panjara. (Satrya Graha/”PR”)***

 

Kantunkeun Balesan

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Robih )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Robih )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Robih )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Robih )

Connecting to %s

%d bloggers like this: