• 72,011 Antrian
  • yogi

  • Katagori

  • Arsip

  • Tulisan Pinunjul

  • Random Ayat

  • Jadual Adzan

  • Google PageRank Checker Powered by  MyPagerank.Net SEO Stats powered by MyPagerank.Net
  • free counters

  • Tepak Pa Macan

  • Métakeun

Mitos Ceuk Urang Sunda ( Ceuk Kolot Baheula).


Aya sababaraha kécap anu jadi mitos pamali atawa larangan di urang sunda dimana  lamun di lakukeun bakal aya madaratna.
Kieu basa sundana:
  1. Ulah cicing di lawang panto bisi jodona teu jadi alias balik deui ka imahna/nongtot jodo
  2. Ulah sasapu ti peuting bisi nyapukeun rejeki
  3. Ulah sare isuk-isuk/tos subuh bisi rejeki leungit
  4. Ulah sare tos asar bisi gelo
  5. Ulah dadapangan waktu magrib bisi ngora keneh ditinggalkeun maot ku Indung
  6. Tukang warung ulah ngajual uyah jeung jarum pasosore /peuting bisi teu payu
  7. Ulah ngadahar ceker hayam bisi tulisanna butut
  8. Ulah kuliat tos dahar bisi males
  9.  Ulah ngecos/kakaput ti peuting bisi ka tojos
  10. Ulah Ulin pasosore/sareupna bisa di bawa ku kelong wewe
  11. Ulah heheotan ti peuting di jero imah, pamali bisi disampeurkeun jurig
  12. Budak leutik ulah loba teuing ngadahar daging hayam bisi bapa beakeun….

Aya keneh ?

Kantunkeun Balesan

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Robih )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Robih )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Robih )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Robih )

Connecting to %s

%d bloggers like this: