• 72,075 Antrian
  • yogi

  • Katagori

  • Arsip

  • Tulisan Pinunjul

  • Random Ayat

  • Jadual Adzan

  • Google PageRank Checker Powered by  MyPagerank.Net SEO Stats powered by MyPagerank.Net
  • free counters

  • Tepak Pa Macan

  • Métakeun

Bet, leuwih reueus kana basa deungeun ?


kongrespemuda_via_wikipediaPoe ieu, Rebo, 28 Oktober 2009, mieling Hari Sumpah Pemuda. Tiheula  28 oktober 1928, pemuda dan pemudi Indonésia menyerukan dan menyatakan : Bertumpah Darah Satu, Tanah Air indonésia, Berbangsa Satu, Bangsa Indonésia, Menjunjung tinggi Bahasa Persatuan , Bahasa Indonésia.
Tapi ahir-ahir ieu anu di rasakeun, ti tilu poin anu didengung-dengungkeun ku nonoman sarta pemudi dina waktu éta, beuki laer. Anu leuwih prihatin deui, laku-lampah bangsa urang ka pamakéan basa Indonésia anu alus sarta bener, ahir-ahir ieu beuki laer. Maranéhanana condong leuwih reueus ngagunakeun basa deungeun alatan dianggap leuwih keren (gaya). Komo, ampir kabéh widang geus diasupan, mimitian ti ngaran tempat pemukiman/perumahan, rekreasi/wisata hiburan, puseur-puseur balanja, nepi ka wangunan kantor nagari atawa swasta, kabéhanana ngagunakeun basa deungeun anu henteu wanoh diceuli urang.

Naha urang baris reueus terus ka basa deungeun ? ulah nepi ka kawas kabudayaan urang, lamun geus diaku/dipibanda ku nagara séjén, kakara bangsa urang hariwang sarta barontak. Kuring ogé meunteun yen urang ulah menyalahkan batur sabot budaya urang diklaim ku nagara séjén. Salahkeun diri sorangan yén urang geus henteu paduli deui jeung budaya sarta basa pikeun ngelestarikeun. Masarakat Jawa Barat umumna mibanda budaya Sunda anu handap asor, silih asah, silih asih, silih asuh, tapi ahir-ahir ieu, pohara prihatin sarta hanjelu pisan ka karuhun/kolot urang, anu kurang ngawariskeun basa Sunda ka anak sarta incuna.

Aos oge dina :https://kurawa06.wordpress.com/2009/07/22/saha-paduli/

4 Balesan

  1. Ngaing asli ti Citorek (Pancer Pangawinan) Banten Selatan, neuk bewara ka sakabeh katurunan Sunda “Sunda Pasti Jaya, bakal Ngawasa di Tatar Katulìstiwa”

  2. Hahaha., ngaing pituin sunda neangan jati sunda nu sampurna. Jati sunda baheula kamana euu…y?! Duh… uyut Siliwangi, perih na ati sanubari ningali anak incu putu sunda pasolengkrah. Pakia-kia teu daek sabeungkeutan dina ngamumule budayana.

  3. […] Pinunjul Bobotoh PERSIBBelasungkawaBet, leuwih reueus kana basa deungeun ?Ngadu B a k […]

  4. Assalamu alaykum Wr. Wb.

    Wahai saudaraku dimanapun kalian berada!
    Sudah saatnya bagi kita, para pemuda, untuk memenuhi sumpah yang telah kita buat!
    Sumpah suci yang telah kita ikrarkan dengan sepenuh hati!
    Sumpah suci yang akan menjadi saksi kita di hadapan Sang Maha Pencipta!

    “Asyhadu An-Laa Ilâha Illallâh!
    Wa Asyhadu Anna Muhammadar Rasulullâh!”
    “Saya bersumpah bahwa tiada Illah selain Allah!
    Dan saya bersumpah bahwa Muhammad adalah Utusan Allah!”

    Kami, para pemuda muslim di tanah Indonesia, dengan ini mengaku
    ber-Illah yang satu, Allah SWT!
    berkitab yang satu, Al Qur’anul Karim!
    menjunjung tinggi hukum yang satu, Syariah Islamiah!

    Wahai saudaraku dimanapun kalian berada!
    Camkanlah ini dalam dadamu!
    Penuhilah sumpahmu!
    Kuatkanlah tekadmu!
    Serta raihlah kemenanganmu!

    Semoga Allah senantiasa meridhomu!

    Wassalamu alaykum Wr. Wb.

    _____________________________________
    INDONESIA GO KHILAFAH 2010
    “Begin the Revolution with Basmallah”

Kantunkeun Balesan

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Robih )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Robih )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Robih )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Robih )

Connecting to %s

%d bloggers like this: