• 72,011 Antrian
  • yogi

  • Katagori

  • Arsip

  • Tulisan Pinunjul

  • Random Ayat

  • Jadual Adzan

  • Google PageRank Checker Powered by  MyPagerank.Net SEO Stats powered by MyPagerank.Net
  • free counters

  • Tepak Pa Macan

  • Métakeun

Lémpéng Euro Asia Papanggih Jeung Indo Australia


Ngiring Bela Sungkawa

ka Kulawargi anu Katarajang Musibah Lini Jawa Barat

SuronoLémpéng Euro Asia Papanggih Jeung Indo Australia. Lini anu lumangsung di Tasikmalaya bagian kidul lumangsung dina Rebo (2/9),  jam 14.55 WIB,  kakuatan 7,3 dina skala Richter, karasana nepi ka Yogyakarta sarta Jakarta. Dumasar catetan pangimeutan lini ti Amérika anu ditampa Puseur Vulkanologi sarta Mitigasi Musibah Géologi (PVMBG), Badan Geologi-Dep. ESDM nyatet yén daya lini 7,3 dina skala Richter. Puseur Lokasi lini 142 km kidul Tasikmalaya sarta jejero 49,5 km,  posisi 7,7 Kulon daya sarta 107,324 bujur wétan.

Kepala PVMBG, Badan Géologi, ESDM, Surono ngomong, tsunami warning  jam 14.55 WIB langsung diberlakukeun BMG alatan puseur lini aya di handapeun dasar sagara. “Ieu memang aya potensi tsunami. Lini ieu lumangsung alatan gerakan pasamoan antara Lémpéng Indo Australia jeung Euro Asia. Tapi, status tsunami warning dicabut jam 16.28 WIB cacak geus lumangsung welasan lini susulan skala leutik nepi ka kiwari, “ceuk Surono.

Surono boga pamadegan, lini anu lumangsung di jejero 49,5 km memang asup kategori jejero nu sedeng. Tapi, daya oyag jeung kaayaan éta memang bisa karasa nepi ka ratusan kilométer cacak daya garahna kurang. “Anjeuna ogé meunang laporan ti Yogyakarta nepi ka Jakarta ngeunaan geter lini ieu. Tapi, anu dipikamelang lamun puseur jejero lini pohara déét sarta daya garahna badag alatan aya potensi tsunami, kawas tsunami di Pangandaran,”ceuk Surono. Surono ngadadarkeun, laporan ti pangimeutan stasiun di sawatara gunung ka lini ieu memang kagolong badag atawa di luhur 6 dina skala Richter. Ti pengamatan di Rohang Pangimeutan PVMBG di Bandung, grafik geter lini susulan terus lumangsung nepi ka warta ieu disusun. Cacak skalana mudun antara kisaran 2 – 3 dina skala Richter.

                                              DATA KORBAN
    Kota/Kabupaten                          Korban Manusa
Tilar Dunya     Tatu    ilang   Ngungsi
Kab. Tasikmalaya        5     108     142.577
Kab. Garut        8     164       13.928
Kab. Bandung      22     681         5.661
Kab. Bandung Barat         18    
Kab. Sukabumi        2       20    
Kab. Cianjur      31       22      21     17.555
Kab. Kuningan             1.937
Kab. Bogor        2        9            663
Kab. Ciamis        7    207       24.584
Kab. Banjar        
Kab. Purwakarta        
Kota Tasikmalaya        5     22        3.387
Kab. Majalengka        
Kab. Subang         1    
                  Jumlah      82 1.252      21   210.292
      Sumber: Satkorlak PB Prov. Jawa Barat

 

Kantunkeun Balesan

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Robih )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Robih )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Robih )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Robih )

Connecting to %s

%d bloggers like this: