• 72,075 Antrian
  • yogi

  • Katagori

  • Arsip

  • Tulisan Pinunjul

  • Random Ayat

  • Jadual Adzan

  • Google PageRank Checker Powered by  MyPagerank.Net SEO Stats powered by MyPagerank.Net
  • free counters

  • Tepak Pa Macan

  • Métakeun

Polri Mastikeun Dua Buronan Perlaya


polri-mastikankeun-syaifudin-jeung-syahrir-perlayaJakarta (ANTARA) – Mabes Polri di Jakarta, Senén peuting, mastikeun dua buronan perkara peledakan bom di Hotél JW Marriott sarta Ritz Carlton Jakarta nyaéta Syaifudin Jaelani sarta M Syahrir tiwas dina prosés néwak di imah kos, Ciputat, Tangerang Kidul, 9 Oktober 2009. Kepala Divisi Humas Polri Irjen Pol Nanan Soekarna sarta Kepala Pusat Kedokteran sarta Kaséhatan Polri Brigjen Pol Eddy Saparwoko ngomong hal éta ka pers sanggeus hasil prosés identifikasi ka kadua layon dinyatakeun réngsé.

“Jeung kitu, kulawarga bisa nyokot kadua layon mimitian isukan (Salasa) di RS Polri,” kecap Nanan. Eddy ngomong, hasil pamariksaan Deoxyribonucleic acid (DNA) layon Syaifudin sarta Syahrir cocog jeung data DNA anggota kulawarga duanana. Nurutkeun manéhna, pikeun ngalakonan uji DNA ka Syaifudin sarta Syahrir Polri nyokot sampel getih ti anak sarta pamajikan duanana.

Sajaba uji DNA, Nanan nambahan, Polri ogé ngalakonan identifikasi sidik ramo sarta manggihan sidik ramo Syaifudin sarta Syahrir cocog kalayan sampel sidik ramo duanana dina ijazah SMP maranéhanana. Nanan ngomong, sanajan data bandingan asalna ti umur SMP tapi sacara ilmiah hal éta bisa dipertanggungjawabkeun alatan sidik ramo hiji jalma henteu bisa robah. Nurutkeun pamariksaan Polri, sidik ramo Syaifuddin ngabogaan 12 titik persamaan kalayan sidik ramo dina ijazah SMP na sedengkeun Syahrir 14 titik persamaan kalayan sidik ramo dina ijazah SMP na ku kituna dinyatakeun 100 persén cocog. Syaifudin sarta Syahrir dinyatakeun minangka buronan alatan katerlibatanna dina peledakan Hotél JW Marriott sarta Ritz Carlton anu ngabalukarkeun salapan urang maot.

Syaifudin minangka perekrut dua palaku bom bunuh diri nyaéta Dani Dwi Permana sarta Nana Ichwan Maulana. Samentara Syahrir minangka jelema anu milu dina rapat perencanaan peledakan kadua hotél kasebut. Duanana kapaksa ditémbak nepi kaperlaya waktu prosés néwak alatan ngalungkeun tilu bom ka arah pulisi. Nepi ka kiwari layon duanana masih aya di RS Polri Kramat Jati, Jakarta Wétan.

%d bloggers like this: