• 72,075 Antrian
  • yogi

  • Katagori

  • Arsip

  • Tulisan Pinunjul

  • Random Ayat

  • Jadual Adzan

  • Google PageRank Checker Powered by  MyPagerank.Net SEO Stats powered by MyPagerank.Net
  • free counters

  • Tepak Pa Macan

  • Métakeun

Ngaréngsékeun Perkara Century


Ngaréngsékeun Perkara Century

Bikeun pangrojong moral ambéh DPR digawé kalayan tenang ngaguar perkara éta liwat pansus hak angketna. Pangrojong anu sarua ogé perlu dibikeun ka KPK, Polri, sarta Kajaksaan Agung pikeun geura-giru neruskeunana ngaliwatan jalur hukum.

ISU-ISU sakurilingeun perkara Bank Century terus nyumebar. Ibarat cai banjir, isuna mimitian ngagulundung sacara liar. Isu pamungkas dina usaha pemakzulan (memberhentikan) Wawakil Présidén Boediono sarta Menteri Keuangan Sri Mulyani anu dianggep pang tanggung jawab na dina ngocorkeun dana talangan (bailout) sagedé Rp 6,7 triliun. Waktu éta, Boediono nyaéta Gubernur Bank Indonésia, samentara Sri Mulyani nyaéta Pupuhu Komite Stabilisasi Sektor Kaduitan

.
Saéstuna, tujuan mimiti ti pangajuan hak angket DPR RI nyaéta usaha nyorong transparansi atawa keterbukaan perkara Bank Century. Mimitian ti kasang tukang sarta ékol merean dana talangan ka bank kasebut nepi ka kapihak mana waé anu narima aliran dana talangan kasebut.
Panitia Husus DPR RI soal Hak Angket Bank Century kudu nyekelan teguh jeung tujuan kasebut. Ulah nepi ka tujuan hak angket dikendalikeun jadi usaha ngeureunkeun hiji jalma ti jabatanna. Kumaha ogé, nagara urang nyaéta nagara hukum, ku kituna hiji jalma henteu bisa dinyatakeun boga salah nepi ka dibuktikeun boga salah dina sidang di pangadilan. Ngaca ti perkara anu tumiba lulugu KPK nonaktif, Bibit S. Rianto sarta Chandra Hamzah, sakuduna ditempuh usaha penonaktifan leuwih tiheula. Éta ogé sabot kasusna geus asup wewengkon hukum, atawa sabot lembaga pangadeg hukum geus turun ngalakonan penyidikan.

.
Kawas urang weruh, pasar jero nagara gampang pisan bergejolak sabot digoyang kalayan sagala rupa isu. Sumawona lamun isu kasebut ngait anggota tim ékonomi anu diandelkeun pamaréntah.  Dina hal ieu, urang ogé masih nungguan léngkah KPK dina nganggepan perkara Bank Century. Sumawona lembaga pangadeg hukum éta geus narima audit BPK saprak 25 Nopémber tuluy. Audit BPK anu némbongkeun ayana sangkaan prakték henteu cageur sarta palanggaran katangtuan ku nu boga sarta pangurus bank, sabenerna geus cukup jadi pituduh mimiti dimimitianana panyelidikan ku KPK. Sumawona jeung sangkaan nilai karugian nagara anu gedena ngahontal triliunan rupiah.

 
Soal tacan kabukana laporan Pusat Pelaporan sarta Analisis Transaksi Keuangan (PPATK) dina audit BPK, jadi kawajiban DPR pikeun neruskeunana dina pansus engké. Lamun ogé PPATK henteu daék mukana, masih aya harepan di leungeun KPK, atawa Polri, atawa Kajaksaan Agung.

Saéstuna, urang hayang perkara Bank Century henteu berlarut-larut. Ulah nepi ka energi pikeun ngahadean ékonomi nagara sakumaha diémbarkeun dina program 100 poé Kabinét Indonésia Ngahiji (KIB) jilid II, sakumnana béak pikeun mempermasalahkeun perkara Bank Century.
Ku alatan éta, bikeun pangrojong moral ambéh DPR digawé kalayan tenang ngabolekerkeun perkara éta liwat pansus hak angketna. Pangrojong anu sarua ogé perlu dibikeun ka KPK, Polri, sarta Kajaksaan Agung pikeun geura-giru neruskeunana ngaliwatan jalur hukum. Beuki gancang perkara éta kabuka, beuki gancang ogé urang fokus pikeun ngawangun nagari ieu.***

Kantunkeun Balesan

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Robih )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Robih )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Robih )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Robih )

Connecting to %s

%d bloggers like this: