• 72,011 Antrian
  • yogi

  • Katagori

  • Arsip

  • Tulisan Pinunjul

  • Random Ayat

  • Jadual Adzan

  • Google PageRank Checker Powered by  MyPagerank.Net SEO Stats powered by MyPagerank.Net
  • free counters

  • Tepak Pa Macan

  • Métakeun

Cara gawé ATM Skimmer, pakakas pikeun ngabobol ATM


ATM skimmer mangrupa hiji pakakas anu baris ngopi data dina kartu ATM salah saurang korban. Bentukna mirip/sarua jeung liang ATM sacara umum sarta memang ditempatkeun pikeun nutupan liang ATM kasebut. Alatan bentukna anu henteu matak curiga ieu loba korban anu henteu mikir yén ATM anu maranéhanana baris paké geus dipasang ATM skimmer.Lamun korban kagok ngasupkeun kartuna kana   liang ATM anu geus dipasang ATM skimmer, mangka si palaku pabajoan/pembajakan baris kalayan gampang ngabogaan kartu ATM anu sarua kalayan kartu ATM anu dipaké ku korban. Tah sanggeus ngabogaan kartu ATM kasebut pembajak ngan perlu nyaho password anu dipaké ku sang korban kasebut. Carana nyaéta  ngagunakeun kaméra cctv anu dipasang, ku kituna bisa nempo ramo-ramo korban waktu ngetik/ngasupkeun PIN ATM anu maranéhanana paké. 

Sanggeus meunangkeun copy kartu ATM sarta PIN tangtu waé sang palaku pabajoan/pembajak  gampang pisan nguras sarta ngagunakeun duit si korban.

Kuayana kajadian danget ieu nu lumangsung di Bali, diharepkeun urang jadi leuwih waspada ka modus kejahatan kawas ieu.

 

  

  

  

 

 

“Mesin ATM nu geus dipasang ATM skimmer” 

 
   
   
 
  
 

 

 

“Kamera pikeun ngintip PIN anu digunakan korban”

 
   

 

 

 

 

 

Kantunkeun Balesan

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Robih )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Robih )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Robih )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Robih )

Connecting to %s

%d bloggers like this: