• 72,011 Antrian
  • yogi

  • Katagori

  • Arsip

  • Tulisan Pinunjul

  • Random Ayat

  • Jadual Adzan

  • Google PageRank Checker Powered by  MyPagerank.Net SEO Stats powered by MyPagerank.Net
  • free counters

  • Tepak Pa Macan

  • Métakeun

Naon harti hirup pikeun anjeun?


http://sundamidang.wordpress.comNaon harti hirup pikeun anjeun?
Aya udageun anu hayang anjeun udag?
Saukur beunghar, junun ngumpulkeun duit, taneuh, atawa panghasilan séjén dina karir / sakola, atawa meureun aya anu basajan waé: asal bisa dahar, ngaroko sarta santéy bari ngabaheuhay, dék naon deui?

Dulur…. teu karasa urang geus hirup deui di mimiti warsih Hijriah sarta ahir warsih Masehi , naha warsih hareup urang masih dibéré kasempetan pikeun ngarenghap ngarasakeun deui éndahna sagala ciptaan sarta nikmatna? atawa warsih ieu téh ahir ti kahirupan urang? Ti detik ka detik terus lumangsung ninggalkeun urang tanpa urang bisa balik deui ka detik-detik wayah kasebut, naon anu geus sarta baris urang siapkeun pikeun nyanghareupan hiji poé anu teu aya deui sandiwara?, Aya keneh karya nyata anu baris nulungan sarta ngekalkeun amal-amal kahadean urang?

 

Teu karasa loba lalampahan sarta pasualan anu geus kaliwat  , sedengkeun umur beuki ngajurung ka pati, tapi teu saurang ogé anu nyaho naha amal-amalan ditarima ku Alloh Subhanahu Wa Ta’ala atawa malahan ditolak ku kituna jadi jelema anu rugi.

Wahai hamba-hamba Alloh, saéstuna saban amalan gumantung panutupanna. Sing saha migawé alus dina sésa umurna baris dihampura kasalahanana anu geus kaliwat, sarta sing saha migawé goréng dina sésa umurna baris dihukum ku kasalahan anu geus  liwat sarta kasalahan di sésa umurna. Naon anu geus liwat ti dunya sanajan dina mangsa nu katukang, éstuning geus leungit kani’matanna sarta ngan sesa-sesana  lamun pati geus datang saolah-olah sakabéh éta euweuh. Urang tinggalkeun waktu nu geus liwat, papag taun hareup kudu leuwih hade tibatan taun kamari tangtuna ku paripolah nu leuwih hade….  

Kantunkeun Balesan

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Robih )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Robih )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Robih )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Robih )

Connecting to %s

%d bloggers like this: