• 72,075 Antrian
  • yogi

  • Katagori

  • Arsip

  • Tulisan Pinunjul

  • Random Ayat

  • Jadual Adzan

  • Google PageRank Checker Powered by  MyPagerank.Net SEO Stats powered by MyPagerank.Net
  • free counters

  • Tepak Pa Macan

  • Métakeun

Tarucing


Tarucing Tamba Ngalamun

Cing pék kantétkeun kecap-kecap di handap sangkan jadi kecap anu ilahar. Sakabéh kecap ku urang saréréa geus biasa kadéngé.

  1. Kembang……………… Semplak
  2. Bilatung………………..  Bulan
  3. Indung…………………  Tinandé
  4. Caang………………….. Buruan
  5. Sepi……………………   Carulang
  6. Dulang……………….     Beurang
  7. Héjo……………………   Jentul
  8. Sagagang…………….   Gedang
  9. Beuleum ————>        Sampeu (conto).
  10. Carangcang………….    Lumpat
  11. Barangbang…………     Batu
  12. Kumis…………………    Jempling
  13. Ceuleukeuteuk…….       Aléwoh
  14. Berebet……………….    Baplang
  15. Bodas………………….   Seuri
  16. Huleng………………..    Bonténg
  17. Bodo………………….     Sagagang
  18. Malapah……………..     Nyacas
  19. Jambu……………….     Dulang
  20. Reuceuh…………….     Tihang

Istilah ngaran anak sasatoan:

  1. Anak Anjing…………… Ceme
  2. Anak Bagong………….. Pedet
  3. Anak Bandeng………… Cingok
  4. Anak Banteng…………. Kuar
  5. Anak Bangbung………. Nanar
  6. Anak Bangkong………. Ciak/Pitik
  7. Anak Belut…………….. Leungli
  8. Anak Bogo…………….. Hileud
  9. Anak Boncel………….. Aom
  10. Buhaya…………………. Begog
  11. Anak Deleg…………….  Bilatung
  12. Anak Embe…………….. Eneng
  13. Anak Gajah…………….. Kebul/Burayak
  14. Anak Hayam…………… Buruy
  15. Anak Japati……………..> Piyik (Conto)
  16. Anak Kancra……………. Begu
  17. Anak Keuyeup…………. Kirik/Kicik
  18. Anak Kuda………………. Kuuk
  19. Anak Kukupu…………… Bangkanang
  20. Kutu………………………. Bayong
  21. Anak Lancah……………. Utek-utek
  22. Anak Lauk……………….. Juag/Aum
  23. Anak Lele………………… Badal
  24. Anak Lubang……………. Kuntit
  25. Anak Maung…………….. Boncel
  26. Anak Monyet……………  Bocokok
  27. Anak Munding………….. Menel
  28. Anak Reungit……………. Bonceret
  29. Anak Sapi…………………. Belo
  30. Anak Ucing……………….. Nanahaon

Tatarucingan

Bilih para wargi gaduh tarucing,  di antos..!

1. Cing..naon, basa sunda na “Monyet Besar…?”

2. Sato naon anu sukuna lima..?

3. Raos mana beas import sareng beas lokal ?

4. Naon cing hartina Sambil menyelam minum air ?

16 Balesan

  1. milari angka 13,teu k pndak wae,

  2. Pami Jarum Jam haben kukurilingan wae, cobian waler milarian naon tah ?

  3. Sampurasun, hoyong ngiringan ah…. nyanggakeun salam pangwanoh wae ka sadayana

    Kembang-dulang , bilatung-buruan , indung-beurang , caang-bulan, sepi-jempling , dulang-tinande, hejo-carulang, sagagang-kembang, carangcang-tihang, barangbang-semplak, kumis-baplang, ceuleukeuteuk-seuri, berebet-lumpat, bodas-nyacas, huleng-jentul, bodo-alewoh, malapah-gedang, jambu-batu, reuceuh-bonteng > kitu manawi??

    sareng bade tumaros kang, upami carana ngetik hurup ‘e’ nganggo curek sapertos kanggo kecap “hejo”, kumaha nya kang? maklum gaptek pribados mah, hatur nuhun pisan kang..

  4. abdi gaduh tarucing . aki – aki ragrag surak . naon cing ?

  5. budak leutik

  6. monyet reuneuh kang
    kos akang,,,,

  7. KING KONG

  8. monyet bengkak

    • Hatur nuhun parantos mairan, maksadna monyet bareuh meureun nya…! ih…sanes cep agil, sok taroskeun ka rama anatapi ka ibu..cep agil.

Kantunkeun Balesan

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Robih )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Robih )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Robih )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Robih )

Connecting to %s

%d bloggers like this: