• 72,075 Antrian
  • yogi

  • Katagori

  • Arsip

  • Tulisan Pinunjul

  • Random Ayat

  • Jadual Adzan

  • Google PageRank Checker Powered by  MyPagerank.Net SEO Stats powered by MyPagerank.Net
  • free counters

  • Tepak Pa Macan

  • Métakeun

Jalma Beunghar Ngaku Miskin.


Kiwari  loba jalma beunghar masih ngaku miskin, buktina ayeuna loba jalma beunghar nu ngusahakeun meunang beas keur rahayat miskin nu disebut RASKIN tea, padahal raskin teh hak na jalma miskin. Dina kaayan nu sejen, nyaeta lobana jalma beunghar nu pipilueun hayang ngasaan layanan JAMKESDA  dimana keur gering.

Teu ngan sa-ukur di desa/kampung, tapi di kota oge loba jalma nu katempona cukup (berada) nu pipilueun hayang raskin nu lain hakna. Ngarana oge raskin, jadi ngan mangrupakeun hak jalma miskin,  teu saeutik oge jalma kaayaan cukup  ngaku miskin dimana tatamba ka rumah sakit, maranehna teu boga ka-era susuruduk (kasak-kusuk) ngurus JAMKESDA atawa Surat Keterangan Tidak Mampu (SKTM). Padahal maranehna teh jalma nu kawilang aya/beunghar, boga HP, boga MOTOR baju alus sarta hirup aya dina kacukupan.

“Inget yen sabenerna Jamkesda atawa Jamkesmas teh hak na  jalma miskin,” Kusabab kitu lamun aya jalma beunghar ngadahar raskin jeung meunang kartu Jamkesda/SKTM eta teh JALMA BEUNGHAR nu hayang gura-giru MISKIN… he..he…he…

Cag ah..

Saurang nu Mairan

  1. ahh lumrah nu qitu mah…jalma sarakah we inti namah….

Kantunkeun Balesan

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Robih )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Robih )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Robih )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Robih )

Connecting to %s

%d bloggers like this: