• 72,075 Antrian
  • yogi

  • Katagori

  • Arsip

  • Tulisan Pinunjul

  • Random Ayat

  • Jadual Adzan

  • Google PageRank Checker Powered by  MyPagerank.Net SEO Stats powered by MyPagerank.Net
  • free counters

  • Tepak Pa Macan

  • Métakeun

Curhat


Ti Curhat, ÉhJadi Penjahat.
Ati-ati lamun milih batur curhat. Bisa-bisa nasib naas sarta lekasan di sél tahanan (pangbérokan) kawas anu dialaman DD (41), warga gang peuyeum, Désa Sayati, Kec. Margahayu, Kab. Bandung. Carita mimitina,  ti pasamoan DD jeung baturna, Tutus, Jumaah (12/6) beurang. DD, saurang supir témbak angkot di wewengkon Kab. Bandung, nyaritakeun kasulitan ékonomina ka Tutus. DD ngunggelkeun, pamajikan sarta anakna anu umurna 1,5 taun kaancam diusir ti kontrakanana di wewengkon Margahayu, Kab. Bandung, lamun bulan ieu henteu sanggup mayar duit kontrakan. “Bayaran pér bulan Rp. 150.000,-. Kuring bener-bener bingung alatan henteu boga duit. Soalna, geus sabulan ieu kuring henteu narik (ngakutan panumpang). Meureun anu boga angkot ogé perlu duit, pokna.

DD ngunggelkeun, hasil ti profesina minangka supir témbak angkot henteu tangtu. “Sakapeung bisa Rp. 40.000,- sakapeung Rp. 30.000,-  sakapeung henteu beunang nanaon. Duitna di bagi dua jeung supir aslina.” pokna téh.
Tutus kalayan sabar ngaregepkeun obrolan kasusah DD. Sanggeus DD rampung curhat, Tutus nawarkeun jalan kaluarna. “Manéhna henteu langsung ngomong. Manéhna ngan ngajak kuring milu naék motorna,”ceuk DD di Mapolresta Bandung Tengah.
Di Jln. Moh. Toha kota Bandung, teu jauh ti Métro Biliard, Tutus ngeureunkeun motorna. “Manéhna nunjuk saurang wanoja anu keur maké HP. Manéhna nitah ka kuring nyokot HP éta bari dibonceng. Pikiran kuring geus baluwéng sarta kuring sapuk waé jeung rencana éta, “kedal DD.

Lalaunan Tutus sarta DD ngadeukeutan korban. Geus deukeut sasaran, DD langsung ngajambret HP Samsung C100 milik wanoja éta. “meureun alatan tacan kungsi, kuring panik sarta ragrag tina motor. Kuring diteunggeulan warga, sawatara Tutus hasil kabur,” cenahna. Kasatreskrim Polresta Bandung Tengah Ajun Komisaris Agusman Gurning anu ngilu ngaregepkeun carita DD ngan bisa gogodeg sirah. “Naha Bapa kapikiran sasingket éta? Lamun kieu, kumaha jeung nasib pamajikan sarta anak Bapa? Soalna, Bapa kaancam hukuman maksimal tujuh taun panjara alatan ngalakonan maok, “ceuk Gurning.
Ngadéngé hal éta, DD ngan bisa tungkul bari ngalamun. “Meureun pikeun samentara kulawarga kuring balik ka kolotna, “kedalna saterusna. Niat DD meureun awalna alus, nyaéta mayungan kulawarga ambéh henteu kahujanan, kapanasan, sarta katirisan. Tapi, carana salah. Tujuanana ngabéréskeun masalah, tapi kalahka nambahan masalah (Strya Graha/”PR”)***

Kantunkeun Balesan

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Robih )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Robih )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Robih )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Robih )

Connecting to %s

%d bloggers like this: