• 72,075 Antrian
  • yogi

  • Katagori

  • Arsip

  • Tulisan Pinunjul

  • Random Ayat

  • Jadual Adzan

  • Google PageRank Checker Powered by  MyPagerank.Net SEO Stats powered by MyPagerank.Net
  • free counters

  • Tepak Pa Macan

  • Métakeun

Kira – Kira


“Coretan atawa tulisan-tulisan dina ieu blog, teu aya lian  hayang  namplokeun kasono kana basa karuhun urang, nyaeta basa Sunda. Kuring sadar, indung jeung bapa pituin sunda. Kitu deui karuhun-karuhun ge  urang sunda, piraku kuring kudu mopohokeun kana basa sunda ?, da kumaha atuh dina kahirupan sapopoe basa nu dipake lolobana bahasa indonesia pikeun komunikasi teh. Lamun aya nu ngajak nyarita make basa sunda aya kalana asa kararagok, komo deui anu ngajak nyaritana make basa nu lemes tur merenah undak usuk basana, sok asa kataji.

Ku ayana sarana ieu, kuring rek ngawanikeun karep tulas-tulis jeung curat-coret make basa sunda dina ieu Blog, keun we bari jeung tag-teg-tog oge tata bahasana atawa undak usuk basana, utamana dina tulisan nu di tamplokkeun kana blog.  hampura we ka balarea, rumasa kuring lain ahlina kana undak usuk basa sunda bilih jeung bisi  aya basa tur carita nu teu merenah, atawa tulisan-tulisan nu teu puguh kahartina sarta tata bahasa nu teu pantés jeung merenah. Keun wee… nya ! da  ari kabisa jeung kamampuh mah sewang-sewangan.

“Sumangga bilih aya maksad bade mairan seratan-seratan dina ieu blog, bade nganggo basa sunda sapopoe ge wios nu penting merenah tur ngeunah di aosna…”

Hatur nuhun,

11 Balesan

  1. Sampurasun kang,Tepang sono siang.
    ini blog bgus skali,walau kurang begitu ngerti,saya sebagai generasi muda sunda smpat kaget lihatnya.dengan ad blog ni saya jdi ingin kembali memperdalam tatabahsa sunda😀
    hatur nuhun,punteun teu acan lancar bahasa sunda na.

    • Rampes, hatur nuhun kana kasumpinganna kana ieu blog. sami sami urang mumule basa indung sorangan ulah tepi ka pareum. hayu urang mumule, lamun teu ku urang rek kusaha deui…hayu urang sami2 diajar….

  2. I think this is one of the most important information for me. And i’m glad reading your article. But want to remark on few general things, The web site style is wonderful, the articles is really excellent : D. Good job, cheers

  3. Assalamu’alaikum
    kumaha damang ?
    hatur nuhun pami damang . Alhamdulillah sim kuring mendakan blog urang sunda , mani kataji , hoyong tiasa nurutan . kaleresan sim kuring neme lelengkah halu , hoyong nampilkeun seratan ge sesah pisan . janten blog sim kuring masih kosong he …
    hatur nuhun kang . ageung mangfaatna kango sim kuring anu nuju diajar ngabebenah .

  4. nikmattna katuangan sanes wungkul rupi katuangana, tapi oge saha anu mairana. sanes sae atanapi garihal basa nanging kajembaran manah anu di seja….heheh. salam pang wanoh oge pang bangktos. hatur nuhun

  5. Punten ngiringan.Tiasa silaturahmi ti kajauhan. Bade saling ngenalkeun. Ari iyeu BLOG abdi…

    http://DUTACIPTA.WORDPRESS.COM
    🙄

  6. I’m so glad I found this site…Keep up the good work

  7. wah..wah… ieu mah jujur wee.., yen ieu blog estu sae pisan tah nu kieu karek aya dina ka unikanana, jempol dua lah..

Kantunkeun Balesan

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Robih )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Robih )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Robih )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Robih )

Connecting to %s

%d bloggers like this: