• 72,011 Antrian
  • yogi

  • Katagori

  • Arsip

  • Tulisan Pinunjul

  • Random Ayat

  • Jadual Adzan

  • Google PageRank Checker Powered by  MyPagerank.Net SEO Stats powered by MyPagerank.Net
  • free counters

  • Tepak Pa Macan

  • Métakeun

Ulah Ambek


Ulah ambek-ambekan dina blog. Internet sabenerna hiji rohang anu sarua jeung kahirupan nyata, internet minangka sarana komunikasi ngan béda dina sipat waktu waé. Lamun dina kahirupan sabenerna, jelema merlukeun waktu pikeun ngobrol atawa nyarita, dina  internet waktu  éta bisa dipersingkét. Sabab éta, soal-soal étika sarta panghormatan dina hak batur tangtu waé lumaku sarua. Sajatinanu nulis di blog, website, milis sarta média komunikasi séjén di internet ngabogaan hak anu sarua pikeun ngaekpresikeun sakaligus tanggung jawab ka ekspresina. Tuduhan panghinaan bisa lumangsung ka saha waé. Alatan éta,  para blogger di Indonésia kudu bisa ngendalikeun basa anu  di ungkapkeun di internet.

Kawas dina kahirupan sapopoé, dunya internet ogé aya étika universal pikeun nyingkahan tuduhan kawas éta,” Dina hiji sawala, blogger sapuk pikeun henteu mitembeyan tulisan waktu  dina kaayaan ambeksarta henteu narajang individu. “Lamun nulis waktu kaayaan ambek tangtu urang baris ucul kontrol,” Lamun aranjeun keur kaluman ka hiji kajadian sarta hayang namplokkeun rarasaan anjeun, tunda heula nepi ka rarasaan anjeun tenang. Enya atuh, tinimbang kudu urusan jeung hukum, euweuh salahna gerem saeutik. Menjarakeun jelema alatan pamadegan tangtu lain ciri nagara demokratis. Contona kajadian Prita Mulyasari tea, mangrupa ujian pikeun démokrasi Indonésia. Kumargi kitu ka para blogger pikeun leuwih ati-ati.  Ayeuna aturan éta memang ngagampangkeun jelema dipenjara alatan boga pamadegan.***

Kantunkeun Balesan

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Robih )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Robih )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Robih )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Robih )

Connecting to %s

%d bloggers like this: