• 72,075 Antrian
  • yogi

  • Katagori

  • Arsip

  • Tulisan Pinunjul

  • Random Ayat

  • Jadual Adzan

  • Google PageRank Checker Powered by  MyPagerank.Net SEO Stats powered by MyPagerank.Net
  • free counters

  • Tepak Pa Macan

  • Métakeun

Kota Bandung Peringkat Kahiji Perkembangan HIV/AIDS di Jabar


BANDUNG, (PRLM).- Sumebarna HIV/AIDS di Dayeuh Bandung kiwari aya dina level cukup prihatin. Saprak 1991 kacatet 1.904 perkara, sebaranana rata ampir dina unggal kacamatan, 105 di antarana maot. Kaayaan ieu nempatkeun Dayeuh Bandung nempatkeun peringkat kahiji di Jawa Barat. Paliasna népana lumangsung dina umur produktif jeung népana pangbadagna ngaliwatan jarum suntik pamakéan narkoba sakira 43 %.

“HIV/AIDS henteu waé ngarusak fisik sarta mental individu tapi ogé ngalibatkeun sosial ékonomi. Lamun diingkeun, mangka usaha Dayeuh Bandung Bermartabat aya dina anceman sarius. Ku kituna pikeun Dayeuh Bandung, euweuh pilihan séjén kajaba sarius pisan nungkulan, nyegah sarta numpesna kalayan ngalibatkeun peran sarta sakumna komponén masarakat, kaasup nu karandapan,” tandas Walikota Bandung, H. Dada rosada dina punclut mieling poé HIV/AIDS sadunya tingkat Dayeuh Bandung, di Plaza Balaikota Jalan Wastukancana 2, Salasa (1/12).
Acara ditandaan ku pangajén ka warga paduli AIDS (WPA), pangajen bantuan modal usaha ékonomi produktif ka 30 jelema kalayan HIV/AIDS (Odha), pangajen susu, nutrisi sarta kadaharan bergizi pikeun anak kalayan HIV/AIDS (Adha). Pentas musik Lia Aprilia jeung Frends, sarta ceramah Ustadz H. Asbahi jeung téma mudhoratna bahaya narkoba, miras sarta pergaulan lbebas dina kahirupan dunya sarta ahérat.

Ditegeskeunna, pananggulangan sarta pancegahan HIV/AIDS kudu dipigawé sacara terintegrasi sarta terkoordinasi. Modél anu dipaké ogé kudu multi sector sarta multi disiplin alatan patali langsung kalayan laku-lampah, adat istiadat, norma ageman, atikan sarta ékonomi. Hal séjén anu henteu éléh pentingna, ngawangun sasaruaan persepsi ngaminimalkeun sumebarnana.
“Peringatan poé AIDS sa dunya ieu, susuganan jadi média ngokokohkeun kasadaran masarakat ka bahaya HIV/AIDS, sahenteuna ngajaga sarta ngarobah jalanana epidemi népanana, “Ceuk Dada Rosada”.

Pupuhu poéan komisi penanggulangan HIV/AIDS (KPAI) Dayeuh Bandung, H Soekarno ngunggelkeun, sacara umum tujuan diayakeunana kagiatan nyaéta pikeun ngaronjatkeun pamahaman sarta kapadulian masarakat ka masalah HIV/AIDS ku kituna sanggup nangtayungan diri ti inveksi HIV/AIDS, sakaligus méré pangrojong pikeun batur anu kainveksi HIV/AIDS.

(das)***

Kantunkeun Balesan

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Robih )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Robih )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Robih )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Robih )

Connecting to %s

%d bloggers like this: