• 72,075 Antrian
  • yogi

  • Katagori

  • Arsip

  • Tulisan Pinunjul

  • Random Ayat

  • Jadual Adzan

  • Google PageRank Checker Powered by  MyPagerank.Net SEO Stats powered by MyPagerank.Net
  • free counters

  • Tepak Pa Macan

  • Métakeun

Miharép Henpun (HP)


Miharép Maok Henpun (HP).   Eh…Kalahka Meunang Sisir…

Pangalaman munggaran ngajambret pikeun YU (23) sarta AJ (23) moal dipopohokeun kumaranéhanana . Lain waragad nu ka wilang mahal anu  beunang teh,  malahan rasa waswas alatan sieun diamuk mangsa anu dipibanda. Untung, maranéhanana teu babak belur alatan mobil patroli pulisi anu pareng ngaliwat di tempat eta kajadian geura-giru ngamankeun maranéhanana. Dipanggihan di Mapolresta Padalarang, Salasa (28/7), kadua kasangka ngunggelkeun, niat ngajambret datang waktu maranéhanana kudu ngalunasan  hutang di koperasi.

Rencana geus maranéhanana susun satekah polah pikeun ngalancarkeun tindakan nu teu kapuji. Pamustunganana, ditangtukeun pikeun ngajalankeun aksi dina tengah peuting. Kalayan ngagunakeun motor, maranéhanana ogé boncengan ka tempat anu geus ditetepkeun, nyaéta di Jln. Bunisari, Désa Gadobangkong, Kec. Ngamprah, Kab. Bandung Kulon. Maranéhanana milih tempat eta alatan dina tengah peuting loba pagawé awéwé anu kakara balik atawa baris indit gawé bari ngajingjing tas.

Pas jam salapan leuwih tilupuluh menit peuting, Waktu harita éta Budi Astuti (30) anu rék indit gawé leumpang antaré. Awéwé éta ngajingjing tas kelir bulao anu ukuranana cukup badag. Kadua palaku anu geus nungguan, langsung ngincer tas Budi. Maranéhanana ngaharepkeun, eusi tas éta pinuh jeung barang berharga, kawas dompet atawa saeutikna henpun (hp).

Kalayan ngajalankeun motor lalaunan, maranéhanana ngadeukeutan Budi sarta langsung nyamber tas anu keur di tenteng ti arah tukang. Reuwas ku kajadian anu lumangsung dina itungan detik, Budi ngejat tur ceuceuleuweungan. “jambret! jambret!” Sawatara kadua palaku ngusahakeun kabur. Sawatara eta oge warga anu nempo polah maling, langsung ngudag kadua palaku. Nasib apes meureun teu  mihak ka kadua eta maling . Sajumlah warga néwak maranéhanana teu lila sanggeus polahna katohyan . Ambek warga anu ngagedur rék neunggeulan kadua palaku. Untungna, pulisi datang sarta maranéhanana langsung diamankeun.

Di Mapolsek Padalarang, YU sarta AJ ngaku hanjakal, eusi tas bulao anu jadi inceran maranéhanana ngan saukur  kalengkepan Budi pikeun digawé, kawas sisir, gelas plastik, carecet, minyak kayu putih, sarta masker. Teu aya duit, dompet, atawa henpun anu dipiharep. Sangu geus jadi bubur, ayeuna maranéhanana kudu depa di pangberukan. Kapolsek Padalarang Ajun Komisaris Agus Wahyudin ngungkabkeun, kadua kasangka tetep dibere hukuman pidana pasal 365 KUHP jeung anceman salapan warsih di pangberukan. (Widya Eka Pramudya/”PR”)***

%d bloggers like this: